مطابق پیشنهاد انگلستان، این کشور خواستار برگزاری نشستی فوری میان اعضای سازمان ملل جهت دستیابی به یک توافق با هدف جلوگیری از اقدامات نظامی در فضا است؛ اقداماتی که میتوانند عواقبی جدی و خطرآفرین بهدنبال داشته باشند. کشورهای شرکتکننده در این نشست میبایست دیدگاههای خود را در مورد رفتارهای مخاطرهآمیز در حوزه فضای بیرونی زمین به دبیرکل سازمان ملل اعلام کنند تا در گزارشی به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شوند.
بنابر اعلام مقامات وزارت امور خارجه انگلستان، بسیاری از کشورها از سامانههای فضایی نظامی برای کنترل ارتباطات در میادین جنگ و همچنین هدایت سامانههای موشکی دفاعی و تهاجمی خود استفاده میکنند. این سامانهها در معرض حمله سامانههای تسلیحاتی فضایی و زمینی، ایجاد تداخلها و فعالیتهای سایبری مخرب هستند. وقتی کشورها در مورد اهداف خود در فضا با یکدیگر تبادل نظر نکرده و یا بهروشی تهدیدآمیز عمل کنند، خطر اقدامات تلافیجویانه افزایش مییابد که پیامدهای مخربی در پی خواهد داشت.
لازم به توضیح است بیش از نیم قرن از وضع قوانین ممنوعیت بهکارگیری سلاحهای کشتار جمعی در فضا میگذرد، اما در مورد استفاده از سلاحهای جدید یا فناوریهایی که میتوانند به ماهوارهها و سایر سامانههای فضایی آسیب برسانند، محدودیت کمی وجود دارد. همچنین باید اشاره نمود اتهام علیه روسیه مبنی بر آزمایش سلاحهای ضدماهواره پیشتر از سوی دولتهای غربی مطرح شده بود، اما ادعای جدید آمریکا و انگلستان، روسیه را به شلیک چنین سلاحهایی برای نابودی ماهواره در فضا متهم میکند؛ امری که برای اولین بار عنوان میشود.
منبع:اسپاش