محققان حوزه نجوم دانشگاه کراس جنوبی (Southern Cross University) استرالیا طی پژوهشی عنوان میکنند اکسیژن در کره ماه ظاهرا بهاندازهای است که برای سکونت ۸ میلیارد انسان تا ۱۰۰ هزار سال کافی خواهد بود، البته این اکسیژن بهشکل گاز نیست. اکسیژن در قمر زمین در عوض درون سنگپوشه (Regolith) یا همان لایه بالایی خاک ماه محبوس شده است؛ لایهای از سنگ و سنگریزه که سطح قمر زمین را پوشش میدهد.
هر متر مکعب از سنگپوشه ماه بهصورت میانگین حاوی ۱.۴ تن مواد معدنی است که شامل ۶۳۰ کیلوگرم اکسیژن میشود. بهگفته ناسا، انسانها جهت زنده ماندن، به تنفس حدود ۸۰۰ گرم اکسیژن در طول روز نیازمندند، ازاینرو ۶۳۰ کیلوگرم اکسیژن میتواند یک انسان را برای حدودا دو سال یا حتی بیشتر زنده نگه دارد.
حال در نظر بگیرید که میانگین عمق سنگپوشه ماه حدود ۱۰ متر است و بتوان تمام اکسیژن آن را استخراج کرد. این بدین معناست که ۱۰ متر بالایی سطح کره ماه، اکسیژن مورد نیاز برای زندگی ۸ میلیارد انسان روی این کره را برای تقریبا ۱۰۰ هزار سال فراهم خواهد کرد! البته محقق شدن چنین امری به اینکه تا چه حد در استخراج و استفاده از اکسیژن موفق و موثر عمل شود، بستگی خواهد داشت.
استخراج اکسیژن از سنگپوشه به تجهیزات صنعتی پیشرفتهای نیاز دارد. در ابتدا باید اکسید فلز جامد چه با اعمال گرما یا گرما بههمراه حلالها و الکترولیتها، بهشکل مایع در بیاید. فناوری انجام چنین فرآیندی در زمین مهیاست، ولی انتقال آن به کره ماه و تولید انرژی کافی جهت اجرای آن چالش بزرگی خواهد بود.
منبع:اسپاش